Održana radionica za maloljetne počiniteljice kaznenih djela o odnosima u intmnim vezama

U Odgojnom zavodu u Požegi, održana je radionica za maloljetne počiniteljice kaznenih djela na temu intimnih veza i pristanka na intimne odnose.
Radionici je prisustvovalo pet maloljetnica koje su pokazale veliki interes za obrađene teme.

Teme koje su maloljetnice najviše zainteresirale bile su vezane uz definiranje i davanje pristanka te kako se postaviti u situacijama kada ga ne žele dati, zašto je važno poštovati svoje i tuđe granice, kako ih prepoznati i koje su posljedice nepoštivanja pristanka. Djevojke su bile vrlo otvorene u izražavanju svojih stavova, mišljenja i nedoumica koje smo onda zajednički komentirale i pokušale doći do rješenja. Prošle smo i kroz teme vezane uz seksualno zdravlje, spolne bolesti i kontracepciju za koje su sudionice također pokazale veliki interes te imale brojna pitanja iz kojih je bilo vidljivo da su ovakve radionice izrazito potrebne i nužne.


Sve sudionice su ispunile evaluacijske upitnike na koje su odgovorile kako slijedi:
Na pitanje u kojoj mjeri obrađene teme smatraju korisnima i važnima svih 5 sudionica odgovorilo je s najvišom ocjenom 5.
Na drugo pitanje, koliko su zadovoljne načinom na koji je radionica organizirana i provedena također je svim 5 sudionica odgovorilo ocjenom 5.
Četiri sudionice su na pitanje trebaju li se edukacije ovog tipa i dalje prevoditi odgovorile ocjenom 5, dok je jedna odgovorila vrlo dobrom ocjenom.


Sudionice su zamoljene da kratko obrazlože što je najvažnije što su čule/naučile na radionici i ovo su zaprimljeni odgovori:


Naučila sam da mogu bilo kad dobiti prenosive bolesti.
Kako reći da i ne. 
Da imam pravo reći ne.

#acfcroatia #acfhrvatska #acfprojekti

Projekt “Temida” financira Active Citizens Fund Hrvatska.

Previous
Previous

Održana radionica o seksualnom i reproduktivnom zdravlju za žene u Kaznionici u Požegi

Next
Next

Završen Tečaj Mindfulnessa u Kaznionici u Požegi