Održana radionica pripreme za tržište rada u Odgojnom zavodu u Požegi

Kao aktivnost projekta „Temida“ u utorak 26. rujna 2023. održana je radionica pripreme za tržište rada sa šest maloljetnica Odgojnog zavoda u Požegi. 

Zapošljavanje i zadržavanje posla počiniteljica kaznenih djela nakon izlaska iz zatvora/odgojnog zavoda doprinosi velikom smanjenju rizika ponovnog počinjenja kaznenog djela, poboljšava sliku o sebi i što je najvažnije osigurava ekonomsku neovisnost. Mnogobrojne zatvorenice, a osobito maloljetne počiniteljice nemaju znanja i iskustvo na tržištu rada. Na održanoj radionici za maloljetnice Odgojnog zavoda u Požegi, uvidjele smo da jedan dio maloljetnica ima iskustvo rada, no nemaju znanja i informacija o radnom pravu te su uslijed toga radile bez ugovora o radu, dokaza o prijavi na HZMO te bez zakonom određenog minimalnog tjednog odmora. 

Maloljetnice su pokazale velik interes i aktivno su sudjelovale u radionici. O tome govori i izjava jedne od polaznica :“Jako mi se svidjela radionica i što sam sve novo naučila za budućnost i budući rad. Kad izađem iz zavoda i neke stvari na koje moram paziti tijekom posla i zapošljavanja.“

Sudionice bi željele da ovakva radionica postane dio individualnog plana postupanja i ciljeva tretmana upućenih maloljetnica i maloljetnica u Odgojni zavod.

#acfcroatia #acfhrvatska #acfprojekti

Projekt “Temida” financira Active Citizens Fund Hrvatska.

Previous
Previous

Posjet Kaznionici u Požegi u okviru projekta Temida

Next
Next

Početak “Mini škole za roditelje” za korisnike s istočnog dijela Zagreba