Održane radionice o prevenciji sagorijevanja na poslu

Sve veći izazov s kojim se suočavaju zaposlenici u organizacijama civilnog društva (OCD-a) je burnout, fenomen koji može ozbiljno ugroziti njihovo mentalno zdravlje i radnu učinkovitost. Upravo s ciljem prevencije ovog problema, provedena je trodnevna radionica o prevenciji sagorijevanja na radnom mjestu. 

Burnout predstavlja stanje iscrpljenosti, gubitka interesa i snage koje se javlja kao posljedica dugotrajnog izloženosti stresu na radnom mjestu. Zaposlenici OCD-a, koji često rade u zahtjevnim uvjetima s ograničenim resursima, osobito su osjetljivi na ovaj problem. 

Udruga za kreativni socijalni rad i Udruga Roda prepoznale su važnost brige o mentalnom zdravlju svojih zaposlenica te su odlučile sudjelovati na radionicama usmjerenim na prevenciju burnouta. Na radionicama je sudjelovalo 14 zaposlenica. Radionice su se održale u tri dana; prva radionica je bila u srpnju 2023., druga u rujnu 2023., dok je posljednja radionica održana u veljači 2024. S obzirom na kontinuiranu podršku, sudionice su imale priliku produbiti svoje razumijevanje burnouta te naučiti korisne strategije za suočavanje sa stresom. Radionice je vodila Gabrijela Ivanov iz K-zone, koja je svojim iskustvom i znanjem pružila sudionicama podršku i korisne alate za očuvanje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. 

Radionice su se pokazale kao izuzetno korisne za sudionice. Cilj radionica bio je pružanje podrške sudionicama te podučavanje korisnih strategija za nošenje sa stresom. Kroz interaktivne aktivnosti i otvorene razgovore, zaposlenice su imale priliku razmijeniti iskustva i naučiti nove tehnike za očuvanje mentalnog zdravlja.

#acfcroatia #acfhrvatska #acfprojekti

Projekt “Temida” financira Active Citizens Fund Hrvatska.

Previous
Previous

Poziv na radionicu “MEĐUNARODNI STANDARDI I MEHANIZMI ZAŠTITE LJUDSKIH PRAVA“ za zaposlenike udruga

Next
Next

Učenje o romskoj kulturi sa zatvorenicama u Požegi