Održana radionica “MEĐUNARODNI STANDARDI I MEHANIZMI ZAŠTITE LJUDSKIH PRAVA“

U sklopu projekta TEMIDA, čiji je cilj osnaživanje organizacija civilnog društva u zaštiti i unapređenju ljudskih prava zatvorenica, organizacija "Kuća ljudskih prava Zagreb" uspješno je održala edukaciju pod nazivom "Međunarodni standardi i mehanizmi zaštite ljudskih prava". Održana je 11. ožujka 2024. godine, a voditelji edukacije bili su Tina Đaković i Ivan Novosel, stručnjaci s bogatim iskustvom u području ljudskih prava.

Edukaciji je prisustvovalo 17 zaposlenica iz 8 različitih organizacija civilnog društva iz različitih dijelova Hrvatske, što svjedoči o velikom interesu i potrebi za ovakvim događajima. Radionica je bila koncipirana na interaktivan način kako bi sudionice dobile dublje razumijevanje međunarodnih standarda i mehanizama zaštite ljudskih prava.

Glavni fokus edukacije bio je na promicanju razumijevanja važnosti ljudskih prava i ulozi OCD-a u njihovoj zaštiti. Kroz interaktivne diskusije i primjere iz prakse, sudionici su imali priliku naučiti o ustroju institucija koje uređuju ljudska prava u Europi, istaknuvši pri tome stanje ljudskih prava u Hrvatskoj.

Posebno je naglašena uloga zagovaranja ljudskih prava iz pozicije OCD-a. Sudionice su imale priliku raspravljati o različitim strategijama i alatima koji se koriste u zagovaranju ljudskih prava te kako ih primijeniti u hrvatskom kontekstu.

Jedan od ključnih aspekata edukacije bila je razmjena iskustava među sudionicima, što je pružilo priliku za međusobno učenje i razvijanje novih ideja za daljnji rad. Sudionice su također dobile brojne korisne informacije koje će im pomoći u njihovom daljnjem angažmanu i radu na zaštiti ljudskih prava.

#acfcroatia #acfhrvatska #acfprojekti

Projekt “Temida” financira Active Citizens Fund Hrvatska.

Previous
Previous

Provedena edukacija o penološkoj psihologiji i penitercijarnom pravu

Next
Next

Rezultati kvantitativnog istraživanja u sklopu projekta Temida