O nama

Misija

Udruga za kreativni socijalni rad pruža podršku korisnicima kroz izazovna životna razdoblja.

Vizija

Društvo jednakih šansi.

Vrednote

 • Uvažavanje i prihvaćanje različitosti
 • Stručnost
 • Etičnost
 • Pristupačnost

Osnovni ciljevi udruge

 • pružanje psihosocijalne pomoći i podrške zainteresiranim skupinama društva s ciljem razvijanja pozitivnih potencijala pojedinca, grupe i zajednice,
 • educiranje, organiziranje i mobiliziranje građana na rješavanju problema u zajednici,
 • rad na podizanju kvalitete življenja kroz kontinuirano osmišljavanje i implementaciju različitih programa i projekata namijenjenih korisnicima,
 • prevencija ovisnosti i ukazivanje zdravog načina života kroz edukacije i aktivno djelovanje u stručnom pomaganju ovisnicima u postizanju trajne apstinencije.

Povijest udruge

Udruga za kreativni socijalni rad je nevladina neprofitna udruga osnovana 1998. godine s ciljem osmišljavanja i provedbe preventivnih i kurativnih programa u svim područjima socijalnog rada te provođenja aktivnosti sa svim skupinama društva koje su u stanju potrebe.

U vrlo kratkom periodu nakon osnivanja Udruge njezini osnivači zaposleni su u različitim državnim i nevladinim institucijama što je neposredno utjecalo na funkcioniranje Udruge. U prvih sedam godina Udruga za kreativni socijalni rad je postojala ali uslijed navedenih razloga nije istinski zaživjela.

U svibnju 2005. godine skupina mladih stručnjaka, prvenstveno socijalnih radnika s višegodišnjim iskustvom rada u organizacijama civilnog društva, odlučila je ponovno pokrenuti rad Udruge za kreativni socijalni rad, prije svega zbog prepoznate potrebe za aktivnijim angažmanom socijalnih radnika u lokalnoj zajednici kao i zbog otvaranja mogućnosti za slobodno djelovanje kroz kvalitetno utemeljene projekte i programe koji će biti od koristi za zajednicu i društvo.

1 thought on “O nama

 1. Pozdrav,

  Procitao sam tekst na “100posto” o vama I zaintrigiralo me je to sto radite. Da li negdje u vasim planovima I programima ima nesto o socijalnom poduzetnistvu? Koliko ste povezani s drugim organizacijama koje se bave slicnom problematikom, posebno s medjunarodnim organizacijama I institucijama? Volio bih da uspostavimo komunikaciju ako je moguce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *