Uključi se – zaslužio si 🙂

Udruga od 2006. godine provodi resocijalizaciju ovisnika na neformalan način. Ovaj projekt su osmislili sami rehabilitirani ovisnici u suradnji sa stručnjacima. On je odgovor na iskazane potrebe naših korisnika. Namijenjen je ovisnicima koji su: završili jedan od programa terapijskih zajednica, otpušteni su na uvjetni otpust, odslužili su kaznu u penalnom sustavu ili su uspješno uključeni u neki drugi oblik liječenja, te članovima njihovih obiteljima i njihovim bližnjima. Projekt promiče zdravlje i resocijalizaciju ovisnika koji izlaze iz terapijskih zajednica i kaznionica. Korisnici projekta će se kroz sudjelovanje u organiziranim psiho-socijalnim, sportsko-rekreativnim te kreativnim sadržajima što bolje rehabilitirati i resocijalizirati (zaposliti, nastaviti započeto školovanje ili se prekvalificirati), izgraditi samopouzdanje i samopoštovanje, te smanjiti mogućnost recidiva. Cilj projekta je uspješan povratak u društvo i održavanje teško stečene apstinencije.

Glavne aktivnosti

  • Uvodni razgovor sa svakim korisnikom
  • Grupna  druženja i podrška (ponedjeljkom od 18,30-20,00)
  • Obiteljska druženja i podrška (utorkom od 18,30-20,00)
  • Konkretna pomoć i podrška u traženju posla ili završetku prekinutog školovanja i savjeti o korištenju prava rehabilitiranih ovisnika iz Državnog projekta resocijalizacije (utorkom i srijedom od 12,00-14,00)
  • Osobno čeličenje kroz sport- vježbanje s trenerom (utorkom i četvrtkom od 20,00-21,15)
  • Nogomet, likovne radionice i izleti prema dogovoru

Sredstva dobivena za projekt

U 2012. godini Projekt je bio financijski podržan od strane Grada Zagreba u iznosu od 20.000 kn i Vlade Republike Hrvatske, Ured za suzbijanje zlouporabe droga u iznosu od 20.000 kn.

U 2013. godini Projekt je bio financijski podržan od strane Vlade Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje zlouporabe droga u iznosu od 53.000 kn.

U 2014. godini Projekt je bio financijski podržan od Ministarstva socijalne politike i mladih u iznosu od 89.910 kn i Grada Zagreba u iznosu od 15.000 kn.

 
 
 
 
 

Komentirajte

required

required

optional


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2018 Udruga za kreativni socijalni rad. Sva prava pridržana.