Povijest

Udruga za kreativni socijalni rad je nevladina neprofitna udruga osnovana 1998. godine s ciljem osmišljavanja i provedbe preventivnih i kurativnih programa u svim područjima socijalnog rada te provođenja aktivnosti sa svim skupinama društva koje su u stanju potrebe.

U vrlo kratkom periodu nakon osnivanja Udruge njezini osnivači zaposleni su u različitim državnim i nevladinim institucijama što je neposredno utjecalo na funkcioniranje Udruge. U prvih sedam godina Udruga za kreativni socijalni rad je postojala ali uslijed navedenih razloga nije istinski zaživjela.

U svibnju 2005. godine skupina mladih stručnjaka, prvenstveno socijalnih radnika s višegodišnjim iskustvom rada u organizacijama civilnog društva, odlučila je ponovno pokrenuti rad Udruge za kreativni socijalni rad, prije svega zbog prepoznate potrebe za aktivnijim angažmanom socijalnih radnika u lokalnoj zajednici kao i zbog otvaranja mogućnosti za slobodno djelovanje kroz kvalitetno utemeljene projekte i programe koji će biti od koristi za zajednicu i društvo.