Završna konferencija projekta “Aktiviraj se i zaposli!”

U hotelu „Academia“ Zagreb, 31.kolovoza održala se konferencija predstavljanja rezultata EU projekta „Aktiviraj se i zaposli!“ koji Udruga za kreativni socijalni rad provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Lokalnom akcijskom grupom – LAG UNA.  

Projekt „Aktiviraj se i zaposli!“ u trajanju od 03.09.2018. – 03.09.2020. financiran je u iznosu od 1.454.615,80 kn u sklopu natječaja Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”. 

Sudionici u projektu bili su uključeni u verificirane programe obrazovanja odraslih u sektoru turizma i ugostiteljstva te sektoru graditeljstva. U sklopu projekta 23 korisnika Zajamčene minimalne naknade završilo je program stručnog obrazovanja odraslih. 7 korisnika završilo je program stručnog obrazovanja odraslih za zanimanje keramičar, a 16 za zanimanje pomoćni kuhar.  

Projekt „Aktiviraj se i zaposli!“ odgovor je na socijalnu isključenost i siromaštvo korisnikaOsobe koje ne posjeduju kvalifikacije niti potrebne kompetencije, imaju manju mogućnost pronalaženja zaposlenja i veći rizik od socijalne isključenosti. Cjeloživotno učenje preduvjet je zapošljivosti i održivosti na tržištu rada, a značajnu ulogu u njegovom provođenju ima obrazovanja odraslih koje predstavlja okosnicu aktivnosti u projektu.  

Održana konferencija ujedno je označila i završetak projekta “Aktiviraj se i zaposli!”. Zahvaljujemo partnerima i suradnicima na uspješnoj provedbi projekta.

 


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *